ALV

Op woensdag 15 juli 2020 om 19.00 zal de eerste algemene ledenvergadering (ALV) plaatsvinden voor alle leden van de coöperatie. Door de corona zijn we genoodzaakt de ALV via Zoom te doen. Wilt u als (aspirant) lid de ALV volgen maak dan gebruik van deze link: https://us02web.zoom.us/j/6935630244

Na afloop zal op een besloten gedeelte van deze website de ALV volledig terug te vinden zijn

Algemene Ledenvergadering spelregels, programma en afspraken

We starten stipt om 19.00 uur, vanaf 18:50 is de virtuele inloop.

  • Microfoon

We vragen je je microfoon uit te zetten en ook uit te laten gedurende de meeting. Eventueel zal de host je microfoon op ‘mute’ zetten. Alleen de sprekers zetten hun microfoon aan tijdens hun presentatie. Het betekent dat je als deelnemer ook niet op deze wijze vragen kunt stellen. Daar zijn voor deze vergadering aparte afspraken over gemaakt.

Je kunt gedurende de gehele vergadering reageren via de chat. Een lid van de stuurgroep houdt de chat in de gaten, verzamelt vragen, kan eventueel reageren of in dringende gevallen de spreker onderbreken. Als je een vraag stelt, wordt niet gegarandeerd dat je in de vergadering een antwoord krijgt. De gehele chattekst wordt aan het einde bewaard zodat vragen nog terug te vinden zijn.

  • Algemene Zoom tips

Voor de beste ervaring installeer je de laatste versie van Zoom alvast op je laptop of PC (of eventueel telefoon).

Je vindt deze op: https://zoom.us/download#client_4meeting   Wil je liever geen Zoom installeren, dan kun je ook deelnemen via je browser. Sommige functionaliteiten werken dan minder goed. Chromebooks/Chrome OS ondersteunen helaas niet alle benodigde functionaliteit.

Nieuw in Zoom? Je kunt 5-10 minuten voor aanvang al inloggen. Zo kan je zelf voorafgaand alvast de meeste knoppen en functies ontdekken.

  • De ideale omstandigheden

Een apparaat waar een werkende microfoon op zit (een must voor degenen die ook presenteren). Een webcam wordt geadviseerd zodat je gesprekspartners jou in de ogen kunnen kijken. Gesprekken bestaan immers voor een groot deel uit non-verbale signalen!

Zorg dat je op een rustige plek zit waar je niet wordt afgeleid.

Gebruik 1 apparaat (dus niet beeld op je laptop en audio op je telefoon). Als je op meerdere apparaten deelneemt, maakt dit het leven van onze technische host namelijk moeilijker.

  • Iedereen heeft onderaan in zijn scherm een balk met icoontjes.
  • Geluid

Zie je het volgende icoontje in de linkerhoek?

Dan staat je audio uit. Klik op het icoontje en kies ervoor om deel te nemen met audio via je computer. Het icoontje verandert naar:

  • Microfoon uit

Je kunt zelf je microfoon aan en uit zetten. Ook de host kan je microfoon uitzetten. Enerzijds omdat praten op deze wijze erg rommelig wordt. Daarnaast kunnen achtergrondgeluiden bij deelnemers de vergadering storen.

  • Chatten

Je kunt chatten door op het chat icoontje te klikken:

Je kunt kiezen voor een chat met de host of een vraag of opmerking schrijven die iedereen in de vergadering kan lezen

  • Camera

De camera kan aan en uit worden gezet met het camera icoontje:

  • Participants

Hier kun je zien wie er verder deelnemen. Soms heb je de keuze om meer of minder deelnemers te zien. Wanneer een presentatie getoond wordt, staat deze centraal in beeld en zie je minder deelnemers.

  • Personaliseren

Pas ja naam aan je volledige naam aan door op je naam / beeld te gaan staan en op de rechtermuisknop te klikken. Hierdoor zien kunnen we zien wie er aangemeld lid zijn en stemrecht hebben.